Det är smygpremiär på torsdag kväll med uppträdande av Özz Nujen på Saga.

– Vi beslutade att vi betalar och bjuder bodensarna. Det är ett sätt att tacka alla för deras insatser och engagemang mot NMR under valrörelsen, säger Anna Karlsson, Vänsterpartiet.

I år har nazisterna marscherat på Bodens gator och på fredag blir det en manifestation på Medborgarplatsen med samling klockan 17. Den hålls till minne av Kristallnatten. Flera talare medverkar, bland annat kommer det att läsas upp ett tal av Judiska föreningen i Umeå, som först tvingades stänga sin lokal på grund av en rad hot mot judar. Nu är föreningen nedlagd.

Artikelbild

| Vänsterpartiet bjuder på föreställning med Özz Nujen.

Därefter visas filmen Antifascisterna med efterföljande debatt.

På lördag bjuds det på omfattande program under eftermiddagen och kvällen på Folkan med föreläsningar och artister. Bland annat berättar Tove Fahlgren om den Den queersamiska revolutionen och Liv Marend pratar om antifascism och reproduktion.

En talesperson för Boden mot rasism säger att det är viktigt att inte slappna av bara för att valet är över.

– Det finns ett enormt engagemang och nu är det viktigare en någonsin. Nazisterna har inte försvunnit. De är fortfarande aktiva i Norrbotten. Valet visade hur närvarande de är och vad de är beredda att göra. De tar lagen i egna händer. Det är så de arbetar. De begår brott. Det är deras taktik för att skrämma folk till tystnad.

– De har ingen botten, tillägger Anna Karlsson.