Trolleri och surströmming på fest i Kallax

Surströmmingsbuffé med multiartisten Ruben Madsen som underhöll Kallaxborna.

6 november 2019 16:44

En sällan skådad surströmmingsbuffé med surströmmingsexperten och multiunderhållaren Ruben Madsen såg till att Kallaxborna stortrivdes i bygdegården.

Cirka 60 personer hade samlats i Kallax bygdegård under lördagskvällen den 2 november för att njuta av en sällan skådad surströmmingsbuffé. 

Gästartist var den berömde surströmmingsexperten Ruben Madsen från Ulvön. Han tillverkar egen surströmming och driver ett surströmmingscafé på Ulvön där han också kör omkring med en egen Rolls Royce som är stripad som sina surströmmingsburkar. Ruben Madsen är även utbildad rysk clown och som sådan visade han upp färdigheter som att han trollade, spelade dragspel och inte minst drog en sagolik låt med ”koskällor”.

– Rubens färdigheter med koskällorna går inte att återberättas. Det måste upplevas, säger kvällens värd Ulf Lindgren som också är ordförande i Kallax bygdegårdsförening. 

Det serverades fem sorters surströmming, Kallax, Grand Kallax Original, Boköns samt Rubens Madsens två sorter Erik den Röde och Ulvöprinsen.

– Jag har aldrig haft så många sorter att njuta av samtidigt, alla fick godkänt men det är klart att jag sätter vår egen Grand Kallax högst, säger Svante Viklund, en av initiativtagarna till Grand Kallax Original surströmming för 29 år sedan. 

Under kvällen genomfördes en tävling i ballongblåsning. Sex tävlade med var sin ballong och Ruben Madsen med sex ballonger. Ruben vann genom att han blåste upp sina sex ballonger innan någon av de övriga ens klarat av en ballong. Helt otroligt. Troligtvis någon form av trolleri från Rubens sida men han erhöll en Kallax by t-shirt som pris som avslut på kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!