Det var vid 22-tiden som det blev stor aktivitet vid en adress i en by utanför Kalix. Polis och ambulans kallades till en adress i Risögrund och en man i 40-årsåldern fördes till sjukhus. Vilka skador mannen har är oklart.

I samband med detta kontrollerade polisen en adress inte långt från platsen där den skadade mannen hittades.

Där anträffades tre män i åldrarna 35-50 år och de greps, misstänkta för försök till mord. Enligt vittnesuppgifter till Norrbottens Media var det flera polispatruller på plats vid adressen där männen greps.

Jourhavande åklagare beslutade senare under natten att anhålla männen. Samtliga inblandade i händelsen ska enligt polisen vara bekanta med varandra.

De tre männen är skäligen misstänkta för mordförsök, enligt Robin Simonsson presstalesperson vid åklagarmyndigheten. Det är den lägre misstankegraden. I övrigt vill Robin Simonsson inte lämna någon ytterligare information om ärendet som under påskhelgen leds av jourhavande åklagare. Uppgifter om motiv, händelseförlopp och vilken typ av skador den skadade mannen har vill åklagaren inte avslöja.

– Vi vill inte gå ut med någon information om vad som kan ha hänt och hur det kan ha hänt eftersom det kan finnas vittnen som ska höras. Då är det bra att information om händelsen och det vi vet inte kommer ut, säger Robin Simonsson.

Under långfredagen kommer ett längre förhör hållas med de misstänkta personerna. Den aktuella fastigheten bevakades under fredagen av en polispatrull enligt uppgifter till Norrbottens Media.

En teknisk undersökning ska göras av platsen.