Tornerspel och höstfest till Gällivare

Den 14 september går Höstfesten på Nunisparken i Gällivare av stapeln. Kvällen inleds med tornerspel, gatumusikanter och gycklare i sann medeltid anda och övergår i höstfest med DJ:s, dans och lasershow.

18 augusti 2019 17:40

Det är Arboga Riddarna som entrar Nunisparken när Ulf Nilsson, Camp North, arrangerar höstfest med tornerspel på Nunisparken.

– Det kommer fem stycken riddare på hästar och kör en riddarshow med lansar, svärd och eldar, så det blir lite action där. Till det kommer jag ha musik, en kille som spelar fiol och en kille som spelar flöjt och mungiga, säger Ulf Nilsson.

För att besökarna ska få en tidsenlig känsla kommer medeltida underhållning finnas på plats. Gatumusikanter, gycklare och brinnande eldar ska välkomna besökarna, som kommer kunna utmana varandra i att skjuta pilbåge och kasta hästsko.

– Det ska finnas saker att göra på området, så man kan aktivera sig. Så kommer det även vara en rundpingisturnering, säger Ulf Nilsson.

Senare in på kvällen skruvas draget upp med eldshow, lasershow och DJ:s, både lokala och nationella, med scener både inomhus och utomhus.

– Det kommer bli Norrbottens coolaste fest, det kommer Åregrabbarna och tjejerna att hjälpa mig med.

För den som trivs bättre i en lugnare miljö kommer det även att finnas en pubhörna.

– Jag kommer också köra en mer pubaktig grej där trubadurerna och musikerna spelar under nattens gång, säger Ulf Nilsson.

Det finns en tanke med att anordna festen när den lite kallare och mörkare årstiden drar in.

– Alla är tillbaka från semestern och ska in i vardagen igen, då tänker jag att det kan vara kul med fest just till hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Eriksson