Tre svenskar skadades i terrordåden i Bryssel.

En av dem, en kvinna, är allvarligt skadad, uppger Utrikesdepartementets pressjour för NSD vid 20-tiden på tisdag kväll.

Nu visar det sig att kvinnan, som är född 1972, kommer från en kommun i Norrbotten.

Anhöriga som NSD har varit i kontakt med under tisdagen bekräftar att kvinnan skadades allvarligt i tunnelbanan när självmordbombaren slog till vid Maelbeek, nära EU-kommissionens byggnad Berlaymont i centrala Bryssel.

– Vi fick veta det av en av hennes vänner som meddelade oss via min systers telefon, då hon var under vård. Vi är så oroliga, berättar systern för NSD.

Den våldsamma explosionen ägde rum i den mittersta av tre vagnar när bomben utlöstes ombord på ett tunnelbanetåg vid perrongen på stationen Maelbeek.

Enligt Bryssels borgmästare låg dödssiffran i tunnelbanan omkring 20 döda och 106 skadade, uppgav AP vid 14.30-tiden.

Mycket är dock oklart gällande den norrbottniska kvinnans skador och var i tunnelbanan eller på stationen som hon befann sig när explosionen inträffade.

– Vi är på helspänn och behöver få veta mer, säger systern.

Den norrbottniska kvinnan har bott i Bryssel i uppemot 20 år och arbetar som chefsekreterare inom EU-kommissionen.

– Hon flyttade först till Luxemburg, därefter till Bryssel. Hon har sambo i Bryssel men inga barn, säger systern.

Familjen hemma i Norrbotten har varit oroliga gällande de ökade terrorhoten i Europa och Bryssel ända sedan terrorattentaten i Paris, senast i november när 130 personer dödades i konsertlokalen Bataclan.

– Jag och min syster har haft väldigt nära kontakt. Hon har undvikit tunnelbanan i många månader, sen har hon uppenbarligen åkt tunnelbanan i morse.

Under tisdagen har systern och övriga i familjen försökt få mer detaljerad information via vänner och även Utrikesdepartementet.

– Jag ringde UD tidigare i dag men då visste de ingenting. Så fick de telefonumret till min syster och nu vet de mer. Men det är tydligen svårt att få tag på sjukhuspersonal som kan berätta mer konkret om skadorna, säger systern till NSD på tisdag kväll.

Hittills har 34 personer konstaterats döda och 212 är skadade efter terrorattackerna i Bryssel.