Sju utvisades efter polistillslag mot villa

Elva cyklar, en moped samt sju personer som befann sig olovligen i landet. Det hittade polisen under ett stort tillslag mot en villa i västra Stockholm.

Vi har uppgifter om att det finns uppemot 50 adresser i Stockholm med liknande boenden, säger Monica Krüger vid gränspolisen.

14 mars 2019 18:09

Gränspolisen i Stockholm har gjort ett tillslag mot en adress i Bromsten i västra Stockholm efter uppgifter om att efterlysta personer ska ha befunnit sig i villan. Tillslaget gjordes i onsdags och polisen misstänkte även att de boende hanterade stöldgods inne i villan.

Grannar hade klagat

Elva personer befann sig på plats när polisen slog till och sju av dem omhändertogs med stöd av utlänningslagen och utvisades från landet sent på onsdagskvällen. Samtliga personer har fått återreseförbud på tre år.

I bostaden fanns det sängplats för 17 personer.

Vi hade fått uppgifter om att det bodde mycket folk i den här villan och grannarna hade klagat hos kommunen av massa olika anledningar. När vi själva var på plats och kontrollerade personerna som bodde där upptäckte vi att det var några personer som inte fick vara i landet, säger Monica Krüger, chef för gruppen som arbetar med internationella brottsnätverk (IBN) vid gränspolisens utredningssektion i Stockholm.

"Uppemot 50 adresser"

Enligt Monica Krüger är den här typen av tillslag inte särskilt vanliga och oftast är de planerade. Samtidigt har polisen uppgifter om flera liknande boenden i Stockholm.

Tillslagen är inte så vanliga. Oftast är det så att polisen kommer till en adress där de ser att det bor extremt mycket människor. Vi har uppgifter om att det finns uppemot 50 adresser i Stockholm med liknande boenden, säger hon.

På plats anträffades inga efterlysta personer och polisen arbetar nu vidare i ärendet. Polisen hittade även elva cyklar, en moped, en motorcykel och dyra verktyg på adressen som antas vara stulna. Inne i villan påträffades även narkotika.

En anmälan om olaglig hotellverksamhet på fastigheten har upprättats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT

Ämnen du kan följa