Polisutredning i stå – målsägare saknas

Bråket där en ordningsvakt sparkade ner en berusad och svårhanterlig man väckte anstöt. Nu kan utredningen läggas ner. Anledningen: identitet på offret saknas.

7 april 2020 14:48

Det är snart tre veckor sedan händelserna spårade ut utanför restaurang Alla Tiders i Gällivare. Ett sällskap hade stoppats av vakterna för att de ansågs vara för berusade. Stämningen var hätsk och tonläget infekterat.

Då sparkade en av vakterna undan benen på en av männen som föll handlöst i marken. Det ordningsvakten visste var att händelsen filmades från en bil i anslutning till restaurangen. Filmen lades ut i sociala medier vilket ledde till en folkstorm.

Efter att händelsen kommit till polisens kännedom upprättades en polisanmälan. 

Men en viktig pusselbit i utredningen saknas. 

– Vi har ju ingen målsägande. Men vi ligger på det så länge, om det är någon som känner att de vill medverka eller ta kontakt med oss, säger Eva Sjöström, förundersökningsledare vid polisen i Gällivare.

Att den utsatta mannen och övriga i sällskapet skulle vara misstänkta för annan brottslighet, som bland annat har uppgetts i sociala medier, har Sjöström ingen kännedom om.

Men händelsen vid Alla Tiders utreds fortfarande?

– Ja, vi har ärendet öppet. Utifall att.

Finns det misstankar om brott? Kan du säga något om det?

– Det är svårt att se med det vi har, för vi  har inte någon helhetsbild. Samtidigt har en vakt möjligheter till våldsanvändning. Men det är svårt att veta vad som har hänt. Vi har ett filmklipp, inget mer. 

Vill du säga något om det klippet?

– Nej, jag säger ingenting. Jag vill gärna höra först vad alla har att säga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Johansson