Boden alives 20:e år har nu lidit mot sitt slut och över 35 000 besökare hittade till festivalen, enligt arrangören.

Höjdpunkten och det största dragplåstret av dem alla var vädret, tror Thomas Lindell.

– Det var kopiöst med människor som sprang runt på området, käkade, umgicks och hade trevligt i solen.

Artikelbild

| "Vildakidz vill att alla ska ha möjlighet att känna att det är festival. Vi har dukat upp en gratis oas med olika aktiviteter", säger Anna och Stefan Karlsson.

Utöver solskenet var det serveringstältet och festivalens liveakter som lockade många.

– Bodensare tycker det är underbart att gå dit och ta en öl med gamla kompisar och hemvändare för att umgås och ha trevligt. Sen var det många människor som var och lyssnade på Samir & Viktor och Pistvakt, det var väldigt uppskattat.

En sak utmärkte Boden alive 2019 i jämförelse med tidigare år.

– Vi har haft som målsättning att det ska finnas något för barn, unga och äldre, så då har vi lagt till fler aktiviteter.

Artikelbild

| Det var lång kö till karusellerna.

I egenskap av projektledare tycker Thomas Lindell att det känns bra att planeringen av festivalen har resulterat i en lugn och trygg festival.

– Vi har gjort en planering för att minska risken för sexuella trakasserier och fylla, det har vi lyckats bra med. Vi har fått beröm av polisen för att det var välordnat.

Artikelbild

| Matilda Kangas och Franka Westberg är med och tävlar om ett presentkort från MAX genom att färglägga olika färdiga motiv.

Är det något ni ska ta med er från detta års festival?

– Det var alldeles för få toaletter, det var så otroligt mycket besökare jämfört med förra året så vi skulle haft fler, säger han.