Pakistan Runt 20 beväpnade män har kapat en buss och dödat 14 personer ombord i sydvästra Pakistan, rapporterar lokala medier. En separatistgrupp har tagit på sig ansvaret för dådet.

Den här typen av incidenter är oacceptabla och vi kommer inte att skona terroristerna som utförde denna förkastliga attack, säger provinsminister Mir Zia Langov.

Bussen var på väg längs kusten från Gwadar till Karachi när den försvann i provinsen Baluchistan tidigt på torsdagen. Överlevande har berättat för polisen hur kaparna valde ut offren baserat på deras identiteter.

Provinstjänstemannen Haider Ali säger till nyhetsbyrån AFP att gärningsmännen dödade alla som inte var från Baluchistan. Samtidigt hävdar en talesperson för de militanta separatisterna att inga civila dödades, att de var ute efter personer som tillhör kustbevakningen och marinen.

Baluchistan, som gränsar till Afghanistan och Iran, är Pakistans största och fattigaste provins. Både separatistiska och militanta islamistgrupper opererar i området.