Det är kammaråklagare Rickard Finnberg som på, onsdagen begärde en 23-årige man häktad för grovt rån. Händelsen har inträffat under natten mellan fredag och lördag.

Paret låg och sov när två män rusade in i lägenheten på Skurholmen. Männen var beväpnade med var sitt pistolliknande föremål.

Rånarna var ute efter pengar men fick nöja sig med elektronik av varierad sort.

Kammaråklagare Rickard Finnberg vill inte avslöja för mycket eftersom det kan vara så att ytterligare en person kan vara inblandad i rånet.

– Jag kan säga att det varit ett rån, att två pistolliknande föremål har använts. Jag kan också säga att vi i nuläget inte kan utesluter att ytterligare en person är misstänkt för inblandning i rånet, säger Rickard Finnberg.

En av de misstänkta gärningsmännen, 23 år, häktades på onsdagen av Luleå tingsrätt.

23-åringen erkänner rån, inte grovt brott.

Tingsrätten beslutade att brottet är att betrakta som rån av normalgraden, inte grovt som åklagaren yrkade på. Det innebär att det för rån inte är obligatorisk häktning.

Men eftersom det finns risk att den misstänkte på fri fot kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen valde tingsrätten att häkta den 23-årige mannen. Domstolen beslutade också att åklagaren fick tillstånd att ålägga den misstänkte med restriktioner, det ska även inhämtas en personutredning från kriminalvården.

Åtal ska väckas senast den 27 juni.