Hittaut gjorde premiär i Luleå 2018 och intresset var stort. Runt 2000 luleåbor gav sig ut i naturen och runt om i staden för att leta efter de 107 checkpoints som placerats ut. Samtidigt som deltagarna vandrade runt i staden och testade på orientering så var man också med i utlottningen av priser. Ju fler checkpoints man registrerat desto större chans att vinna ett pris. Den första juni drar det igång igen och nu hoppas Martin Holmberg, som är en av de som ligger bakom projektet, på ett ännu större deltagande.

– Vi var ju 2000 i fjol och hoppas på några fler, gärna många nya. Runt 500 nya registrerade användare är väl ett litet mål vi har. Vi har riktat oss lite bredare i år och försöker få med större delar av staden genom att plocka in Hertsön, Karlsvik och Kyrkbyn för att försöka nå lite fler. Finns kartan ute i närområdet tror vi att vi har större chans att locka ut folk.

Redan i fjol fick Hittaut lovord från deltagare och Martin Holmbom är positiv till att fler får en introduktion till orientering.

Artikelbild

| Fredrik Engström och Martin Holmberg, från Bergnäsets AIK, fick dela på kommunens stipendium på 15 000 kronor för årets trygghets- och folkhälsoinsats 2018 för projektet Hittaut.

– Det är ju ett folkhälsoprojekt och syftet är ju att fånga nya personer till att röra sig och komma ut i naturen. Vi kommer ju från orienteringssporten och gillar att vara ute i naturen och vill visa andra möjligheten. Just det här konceptet gör ju orientering tillgängligt och visar att det är roligt och ganska enkelt.

Projektet arrangeras av Bergnäsets AIK, OK Renen och Gammelstads IF. Nytt för i år är också att antalet checkpoints ökar till 175 stycken.