Snart klart för nästa steg i Framtidens skola

Utbyggnaden av Stadsöskolan i Gammelstad rycker närmare. Innan årsskiftet hoppas förvaltningen få ett igångsättningstillstånd av politikerna.

Stadsöskolan i Gammelstad ska byggas ut för att kunna ta emot fler elever. Preliminärt beräknas det kosta 148 miljoner kronor.

Stadsöskolan i Gammelstad ska byggas ut för att kunna ta emot fler elever. Preliminärt beräknas det kosta 148 miljoner kronor.

Foto: Bo Torbjörn Ek

Luleå kommun2019-11-15 21:38

Utbyggnaden av Stadsöskolan i Gammelstad beräknas kosta cirka 148 miljoner kronor, enligt den preliminära budget som finns angiven i barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan för kommande år.

– Jag hoppas i alla fall att vi före årsskiftet får ett igångsättningstillstånd, att vi når i mål, säger Thomas Parvin, chef för serviceenheten vid barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå.

När barn- och utbildningsnämnden har beslutat om ett igångsättningstillstånd går beställningen vidare till stadsbyggnadsförvaltningen, som ansvarar för projektering och upphandling av skolbygget. Utbyggnaden av Stadsöskolan är en del av beslutet om Framtidens skola 2016. Elever från tre skolor; Öhemsskolan, Mariebergsskolan och redan nedlagda Kyrkbyskolan ska föras över till den utbyggda Stadsöskolan.

15 miljoner kronor har avsatts i investeringsbudgeten för en högstadieskola i Luleå centrum, fem miljoner 2021 och tio miljoner 2022. Lokaliseringen utreds fortfarande. 

Tio miljoner kronor har budgeterats för att bygga en reception i Kungsfågeln i gymnasiebyn, med start nästa år.

– Det är en fråga utifrån tillgänglighet och trygghet som känns angelägen och viktig, säger Thomas Parvin. 

15 miljoner kronor har satts av under treårsperioden för att rusta upp kök i förskolor och skolor. 

Köket i Spira förskola ska byggas om för att kunna användas som avdelning, 2,5 miljoner är budgeterat för 2020. Upprustningen av hemkunskapssalen i Råneå beräknas kosta lika mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!