Vid 17-tiden på måndagskvällen skulle en flight gå från Sundsvall till Göteborg. På grund av det dåliga vädret i södra Sverige ställdes dock flyget in, information som vare sig nådde resenärerna eller flygplatsen i Sundsvall, enligt Aftonbladet.

Istället utannonserandes ombordstigning vid 20-tiden på en flight i riktning mot Göteborg. 34 passagerare klev ombord men istället för att styra vingarna sydväst så flög planet istället till Luleå.

– Jag tyckte att de slog av på farten lite tidigt, säger resenären Roger Leirvik till Aftonbladet.

Ingen av de resenärer som nu flugits till Luleå skulle dit, utan alla skulle till Göteborg.

– Det som verkar ha skett är en rejäl kommunikationsmiss mellan flygplatsen i Sundsvall och oss, säger Henning Lindberg, flygbolaget Nextjets marknadschef. Han bekräftar för Aftonbladet att något gått fel, men kan samtidigt inte svara på exakt vad.

Det skulle aldrig ha lyft något plan mot Göteborg under måndagskvällen på grund av vädret. Nu kommer resenärerna istället behöva flyga den längre sträckan från Luleå till Göteborg under tisdagen.

– Nu tas de om hand på bästa sätt och ska flygas till Göteborg i morgon, säger Henning Lindberg.

Enligt flygplatsen i Luleås sajt ser tisdagens flighter till Göteborg ut att ha ställts in. Men det utesluter inte att de 34 resenärerna som ska till Göteborg först flygs ner till Stockholm för vidare transport.