Den skarpa rubriceringen härrör ifrån en händelse som inträffade i höstas och som benämts vara en "tortyrliknande misshandel".

– Det är en fruktansvärd händelse, som är utstuderad för att framkalla smärta. Han blev stucken och sedan blev han bränd. Det är faktiskt en riktigt hemsk historia, sa kammaråklagare Lindha Strömberg i samband med att de båda misstänkta häktades under nyårshelgen.

Offret för misshandeln är en man, som ska ha knivskurits och knivhuggits, slagits, sparkats och bränts med glödgade knivar under en lång tidsperiod.

Paret misstänkts ha utfört gärningen i samförstånd och ska även ha hållit fast offret under tiden.

LÄS MER: Häktad för tortyrliknande misshandel

Den 19-årige mannen är trots sin ringa ålder redan känd för grov brottslighet. Den senaste domen mot honom meddelades i januari i år då han dömdes för en rad olika brott till ett års fängelse.

Men den grova misshandeln är inte det enda som mannen nu åtalas för. Han och den 20-åriga kvinnan åtalas även för andra brott, som de mistänks ha begått i december – bland annat grov stöld. Mannen ensam åtalas misstänkt för vapenbrott då han ska ha innehaft ett hagelvapen och ammunition, samt rattyflleri.

Tillsammans med en 17-årig pojke misstänks mannen också för misshandel och olaga hot. 17-åringen åtalas ensam för narkotikarelaterat brott, samt häleri.