Livesändning om coronavirusets effekter

Ingen går opåverkad av coronaviruset. Nu sänder vi ett extrainsatt liveprogram för att spegla och debattera effekterna av virusets framfart i Norrbotten.

1 april 2020 15:05

”Mediehuset live – coronaspecial” sänds klockan 18.30 på torsdagen på nsd.se, pt.se och kuriren.nu. Programmet kommer att ta upp virusets påverkan på sjukvården, näringslivet, kulturen, nöjeslivet och sporten. 

Under sändningen kan du ställa frågor till de gäster som medverkar.

Vi har redan sett restauranger och företag som tvingats i konkurs, idrottstävlingar och kulturliv har i stort sett stannat helt och samtidigt prövas omsorg och vård hårt.

– Allmänintresset för coronapandemin och dess påverkan på Norrbotten är enormt och vi vill erbjuda våra prenumeranter så mycket kvalitetsjournalistik som möjligt kring den rådande situationen, säger Jonas Andersson, nyhetschef för NSD och Kuriren.

Gäster i programmet är bland andra Anders Nystedt, smittskyddsläkare, Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör, Linda Nilsson, vd Norrbottens handelskammare, Jenny Hellman, vd Luleå business region, och Konstantin Komarek, Luleå Hockey.

Sändningen leds av reportrarna Nils Johansson och Anna Fantenberg.

– Vi har vänt oss till de som personer som är med och påverkar händelserna och som har något viktigt att säga i den tid som råder. Alla inblandade kommer att få ge sin syn på läget, säger Anna Fantenberg.

Dessutom blir det förinspelade inslag och kommentarer av NSD:s och Kurirens ledarskribenter och tidningarnas nöjesredaktör, samt ett besök hos krisande restaurang CG i Luleå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonny Vikström