Knivhöggs av sin kompis – blev invalidiserad

Bråken mellan kompisarna startade under en middag. Det slutade med att en man knivhöggs svårt i handleden. Skadorna blev så svåra att offret fick en livslång funktionsnedsättning.

7 april 2020 19:30

Tanken var att det skulle hållas rättegång i Luleå tingsrätt på tisdagen men förhandlingen tvingades ställas in för andra gången.

 

Vid första tillfället, oktober 2019, ställdes den in eftersom den tilltalade ville komplettera förundersökningen med en undersökning för dna/blod på den kniv som användes – och därför blev det så kallat hinder för huvudförhandling.

Den begärda handlingen har utförts och en ny rättegång skulle ha startat 7 april. Men även den förhandlingen ställdes in, nu på grund av att en av aktörerna blivit sjuk.

 

Det var den 17 februari 2018 som händelsen inträffade. Kompisarna åt middag tillsammans när de av någon anledning hamnade i slagsmål.

Den 32-årige mannen blev rosenrasande på sin kamrat och högg honom med en kniv. Knivhuggen orsakade två djupa sårskador i ena handleden och på benet.

Skadorna i offrets arm blev så omfattande att läkare har intygat att målsägaren kommer att få en livslång funktionsnedsättning.

 

Drygt tio månader efter att knivhuggen utdelades hotade 32-åringen offret genom en annan person. Meningar var att den andra personen skulle förmedla hotet, vilket gjordes.

Hotet bestod av att 32-åringen skulle döda offret i fall han skulle dömas och få sitta i fängelse för de utdelade knivhuggen. Knivhuggen utdelade i en bostad i Arvidsjaur och dödshotet i en lägenhet i Luleå, vilket övergrepp i rättssak.

Rättegången är framskjuten till efter sommaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Lundqvist