Det var under söndagen som en man i 70-årsåldern hittades död i Lannavaara.

Läs mer: Misstänkt mord i Lannavaara

Läs mer: "Han skulle till fjälls med en kompis"

Under måndag har polisens tekniker genomfört en platsundersökning i och omkring fastigheten i Lannavaara, där mannen bodde.

En stor yta var avspärrad och NSD:s reporter på plats kunde berätta att drönare användes i luften för att dokumentera området, medan tekniker i vita overaller företog olika undersökningar inne i boningshusen.

När arbetet var avslutat vid 16-tiden på måndag meddelade Maria Jacobsson, polisens kommunikatör, att brottsrubriceringen misstänkt mord kvarstår.

– Därför kommer man att fortsätta att hålla avspärrningen.

I övrigt är polisen mycket förtegen gällande de närmare detaljerna, exempelvis om det fanns spår av yttre våld på mannens kropp.

– Det finns inget tecken som tyder på att det har varit omfattande tumult i huset men det kan ändå inte uteslutas att brott har begåtts. Darför kommer det att ses som en brottsplats ända tills vi får obduktionsresultatet.

Kroppen har skickats till Rättsmedicinalverket i Umeå för obduktion och det kan dröja flera dagar innan besked väntas därifrån.

Finns det någon brottsmisstänkt?

– Nej, inte än.

Vilka övriga utredningsåtgärder har skett i dag?

– Det har gjorts förhör. Vi önskar också fler eventuella vittnesiakttagelser från allmänheten, om någon har sett eller hört något, säger Maria Jakobsson, kommunikatör.