Jag ska se om Game of thrones medan jag ammar

Isabel Löfgren Roberts i egen hög person. På denna bild i nionde månaden.

Isabel Löfgren Roberts i egen hög person. På denna bild i nionde månaden.

Foto: Privat

NSD1002019-11-16 14:38

Isabel Löfgren Roberts, 33 år, Svartöstaden:

Det är ett efterlängtat barn. Förändringen kommer bli stor i och med att det är mittförsta barnHur mycket man än läser på och bearbetar så kommer det ändå vara många saker man inte hade en aning om. 

Jag har hela tiden vetat att jag vill bli mamma, men sedan gick livet väldigt snabbt. Jag är 33 år, men det är inte så att jag och min sambo alltid försökt bilda familj. Vi har bott ihop i snart tolv år men du vet, man skulle studera, resa, få fast jobb, jobba in sig på det jobbet, bestämma var vi ville bo i Sverige och helt plötsligt var man 33! Men nu har det känts som att det är dags, så det här ska bli roligt.

Första tiden kommer säkert bli omvälvande med känslor man inte ens visste man hade. Men det får vi se. Jag kommer vara hemma ett halvår eller år och har en del tankar kring hur jag kommer kunna hantera det livet utan den vardag jag är van vid, alltså den som mitt arbete ger. Jag jobbar på Norrbottensteatern och får vara kreativ i mitt yrke vilket jag älskar. Kanske kommer jag sakna det, eller så går tiden jättefort. Vi får se.

Jag är rätt så dålig på att sitta ner och ta det lugnt, så jag har redan nu sagt att jag önskar mig HBO i julklapp så att jag bland annat kan se igenom hela Game of thrones en gång till medan jag ammar. Jag föder mest troligt i december och tänker att det blir svårt att aktivera sig utomhus då babyn kommer vara som minst under våra kallaste vintermånader, så jag kommer nog behöva en anledning att sitta kvar inne en tid och bara se igenom hela serien. Det blir ju några dagars sysselsättning!

Förlossningen har jag tämligen lugna känslor inför. Det är nog för att man helt enkelt inte kan planera upp den så noggrant. Saker kan gå fel men jag litar ändå på den svenska vården. Går det fel kommer det nog gå bra ändå. Huvudsaken är att man får sin bebis och att den mår bra. 

Vi vet inte vilket kön det ska bli. Vi tyckte det var underbart att någonting i det vuxna livet kan få vara en hemlighet. Så, det är som en liten julklapp som ligger där inne och gror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!