Inget stöd för högre dansbidrag

Bodens största dansförening Dance Direction kan tvingas att stänga till årsskiftet. Förhandlingarna med Bodens kommun är hittills resultatlösa.

Catrin Johansson får ingen respons från Bodens kommun gällande en höjning av föreningsbidraget.

Catrin Johansson får ingen respons från Bodens kommun gällande en höjning av föreningsbidraget.

Foto: Privat bild

Bodens kommun2019-09-26 12:07

Dansföreningen var med på scenen på nyårsafton 2018 och firade in ”Boden 100 år” och 9 månader senare tvingas föreningen att planera för att eventuellt stänga ner sin verksamhet i Bodens kommun.

– Innan sommaren när frågan om nedläggning aktualiserades skapades en arbetsgrupp med föräldrar och danselever som under hösten haft ett flertal möten med tjänstemän och styrande politiker i Bodens kommun. Vi har försökt rädda kvar en viktig del av kulturlivet i Bodens kommun, säger Johansson.

Föreningen har i dag 350 barn och ungdomar, mestadels flickor och tjejer, i föreningen.Under sista mötet den 2 september med Catarina Ask (MP) och Astrid Sundström Lindström(C) fick företrädare för föreningen information om att bidraget från Bodens kommun som högst skulle kunna uppgå till 100 000 – 150 000 kronor. Det innebär att föreningen även med möjliga bidrag skulle sakna minst 300 000 kr för att kunna fortsätta sin verksamhet. Föreningens totala behov är cirka 450 000 kr för att verksamheten ska kunna fortsätta 

– Mötena med Bodens kommun har hittills varit fruktlösa och föreningen kämpar just nu för sin överlevnad. Vi har också försökt få privata sponsorer som bollat oss tillbaka till kommunen.Ser föreningen ingen lösning senast 25 oktober kommer föreningen tvingas varsla sina danslärare och förbereda för nedstängning till årsskiftet, säger Catrin Johansson, Dance Direction.

– Bodens kommun kommer i närtid att föra en dialog med dansföreningarna i Boden i syfte att prata om dansens förutsättningar i kommunen såväl på kort som på lång sikt, säger Catarina Ask (FP), som enda kommentar till tvisten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!