Inget mer Sussex Royal för Harry och Meghan

Brittiske prins Harry och hans hustru Meghan kommer inte att använda sig av varumärket Sussex Royal i framtiden när de efter mars månads utgång upphör att representera kungafamiljen i drottningens namn.

21 februari 2020 22:46
Hertigen och hertiginnan av Sussex avser inte att använda "Sussex Royal" i något sammanhang efter våren 2020, säger parets taleskvinna.

De kommer inte heller att använda namnet som varumärke i den välgörenhetsorganisation som de planerar att inrätta och som enligt taleskvinnan officiellt ska tillkännages inom de närmaste månaderna.

Fram till nu har paret använt Sussex Royal som varumärke i hög grad, bland annat återfinns det på Harrys och Meghans mycket populära Instagramkonto och på parets hemsida.

I onsdags meddelade paret att deras nya liv kommer att inledas den 1 april efter att de under mars fullgjort sina sista kungliga plikter för Harrys farmor – drottning Elizabeth.

I den överenskommelse som har träffats inom den kungliga familjen förblir prins Harry nummer sex i tronföljden och paret kommer att behålla sina titlar hertigen och hertiginnan av Sussex.

Planen är att de i sitt nya liv ska dela sin tid mellan Nordamerika och Storbritannien.

Efter att nyheten om Harry och Meghans önskan att lämna det kungliga livet slog ned som en bomb den 8 januari har paret och deras lille son Archie tillbringat en stor del av sin tid på Kanadas västkust.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!