Inför Kallaxrocken

Allen King, Prematur samt Purple Heart spelar när Kallaxrocken på lördag arrangeras för första gången.

8 november 2018 16:44

 

Kallaxrocken är ett arrangemang av Kallax intresseförening och som genomförs i Kallax bygdegård. 

Ett av banden som spelar är poppunkbandet Prematur. Finstämda toner blandat med en dos av punk ger bandet ett unikt sound med texter skrivna på svenska, vilket är resultatet från Emil Nilssons kreativa utloppskanal. Den 25 augusti släpptes bandets debutalbum ?Våran Tid? som innehåller singlarna ?Hårda? och ?90-talister?.

 Emil Nilsson är Prematurs Kallaxbördige sångare.

– Kallaxrocken är ett första försök från min sida och hela Prematurbandet att sprida musiken ut till byarna. Det händer en del för lokala band i centrum, men generellt finns det för få tillfällen där lokala band får en chans att spela en längre spelning. Nu får Kallax bybor, och alla andra som vill komma, en chans att ta del av Luleås fantastiska utbud av band och musiker gratis. Det blir en bra blandning av americana, pop, punk och rock under kvällen, säger Emil Nilsson. 

 Var har ni spelat? 

 – Vi har spelat på lite olika ställen sedan start. I Luleå har vi testat på de flesta ställen såsom, Ebeneser, Lillan, Luleå energi arena och Kulturens hus. Sen har vi även försökt att ta oss utanför orten. Vi vill gärna sprida musiken och spela så mycket det går. Sedan sommaren har vi varit till Punkhuset i Överkalix, Havremagasinet i Boden och nu senast till Örnsköldsvik som förband till KSM3. Det är kul att komma iväg och spela. Man träffar nytt folk och personer kommer och kollar för att det finns ett intresse för oss och vår musik. Roligaste spelningen gjorde vi dock i Kallax bygdegård i augusti då vi hade en privat releasefest för vårt debutalbum "Våran tid". Så det lovar ju gott inför helgen, säger Emil Nilsson. 

De andra som spelar är Allen King och bandet Purple Heart. Allen King är låtskrivare och har sina rötter i England. Han har spelat i 25 år. Sin första låt skrev han 1996. Med akustisk gitarr och sång som huvudinstrument har Allen spelat eget komponerat på privata fester och konferenser över hela världen. Bob Dylan, Jim Morrison, Paul Simon och Ezio Lunedei är stora influenser. 

Bandet Purple Heart kom till liv genom fyra drivna själar som ville få utlopp för sin kreativa nerv. Dom spelar rock/heavy metal med melodier och sång.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Larsson