Flinkfeldt (S) lämnar kommunalrådspost

Kommunen är i behov av en ny kraft som är hungrig på uppdraget. Så lyder Britta Flinkfeldts motivering till varför hon väljer att avgå.

Nya utmaningar väntar Britta Flinkfeldt. S-politikern lämnar kommunalrådsposten i början på nästa år.

Nya utmaningar väntar Britta Flinkfeldt. S-politikern lämnar kommunalrådsposten i början på nästa år.

Foto: Elisabeth Hedman

Arjeplogs kommun2019-09-24 19:02

Drygt ett år efter valet, då Britta Flinkfeldt omvaldes till kommunstyrelsens ordförande i inlandskommunen, kom beskedet att hon meddelat arbetarekommunens styrelse att hon vill bli sluta efter drygt tio år som kommunalråd.

 – Jag är inne på mitt elfte år och har börjat tycka att det är dags att någon annan tar över posten som kommunalråd i Arjeplog. Kommunen behöver ledas av en person som har ny kraft och är hungrig på sitt uppdrag!

För partiets valberedning på orten startar nu arbetet med att hitta en efterträdare. Byte på posten ska ske under första kvartalet 2020  – exakt datum för tillträde sätts i samråd med den nya kandidaten.

– Jag hoppas och tror att överlämningen kommer att ske så smidigt som möjligt och jag ser gärna att vi får en tid att låta det nya kommunalrådet ta del av kontaktnät, sätta sig in i pågående frågor och jobba in sig i budgetarbetet för kommunen, skriver hon i pressmeddelandet.

Britta Flinkfeldt efterträdde Bengt-Urban Fransson den 1 augusti 2009. När hon ersätts kommer hon att vara det kommunalråd i Arjeplog som har suttit längst sedan Sigvard Sundström som innehade posten i slutet av 60- och början av 70-talet.

– Jag drivs fortfarande av att vara med och utveckla samhället och både tror och hoppas att såväl min utbildning som min erfarenhet och mina kontaktnät ska kunna vara till nytta nu när jag står beredd att axla andra ansvarsområden. Vad det blir vet jag inte än och det känns spännande, säger 54-åringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!