Han blir ny vd för Bodens stadsnät

Bodens stadsnäts nya vd Andreas Westerlund är van vid snabba puckar, som tidigare hockeyspelare i BIK. Luleåbon lämnar nu sitt jobb som servicechef för Eltel Network för Norr- och Västerbotten. ” Jag sökte jobbet för jag tyckte det lät spännande”.

Andreas Westerlund blir ny vd för Bodens stadsnät. Han tiillträder sin nya tjänst 1 december.

Andreas Westerlund blir ny vd för Bodens stadsnät. Han tiillträder sin nya tjänst 1 december.

Foto: Åsa Enback

Bodens kommun2019-10-18 17:08

Andreas Westerlund är född i Sunderbyn och uppvuxen i Luleå. När han tillträder sin nya tjänst som vd i Bodens stadsnät så kommer han att pendla till Boden.

– Jag har fru och två barn och familjen kommer att bo kvar i Luleå.

Hans nuvarande arbetsgivare Eltel Network har ungefär 1500 anställda i hela landet. Själv har han arbetat i  Gammelstad, men det finns kontor i hela länet.

– Jag har fungerat som chef för serviceverksamheten i Norrbotten och sista halvåret har jag också haft hand om Västerbotten. Jag har verkligen trivts bra på mitt jobb men det här var en chans som dök upp, säger 37-åringen.

Skälet till att  Andreas sökte stadsnätets nya tjänst var för att han tyckte jobbet lät spännande.

– I annonsen sökte man en person som ville vara med och hjälpa Boden att utvecklas just på kommunikationssidan på fiber. 

– Det ar väl mest det som lockade, att det var något nytt och en arbetsuppgift som lät både superrolig och inspirerande. Jobbet som vd är också en annan typ av arbetsroll än den jag haft tidigare. Även det blir en utmaning för mig, säger han.

Tanken är att Andreas  Westerlund ska tillträda sina nya befattning från 1 december.

Vad blir dina arbetsuppgifter ?

–  Vi har inte hunnit så långt än med beskrivningen för vd-rollen men mitt huvudansvar blir givetvis att föra utvecklingen framåt i Boden vad gäller Bodens stadsnät. 

Att ha tre starka delägare som Bodens kommun, Bodenbo och Bodens energi  som samverkar i ett stadsnät var också en anledning till att han sökte jobbet.  Delägarna gick samman i somras vilket Norrbottens media skrev om.

– Det finns bra grundförutsättningar med stabila ägare till att det ska fungera, säger Andreas Westerlund.

När det gäller fritidsintressen så gillar Bodens stadsnäts nye vd jakt, fiske och sport på fritiden.

– Jag har spelat som högst i allsvenskan med Bodens IK som klubben hette på den tiden. Jag spelade back.

Ser du Bodens hockeymatcher?

– Jag har faktiskt bara sett en match i år. Det har mest blivit Luleå hockey eftersom jag haft mycket på mitt gamla arbete. 

– När jag börjar jobba och ändå pendlar till Boden så kommer jag få större möjlighet att se fler hemmamatcher. Det känns roligt, säger Andreas Westerlund.

Johan Johansson, Bodenbo, kommunalrådet Claes Nordmark (S), Bodens kommun och Hans Stålnacke, vd för Bodens Energi, håller upp den nya loggan.
Johan Johansson, Bodenbo, kommunalrådet Claes Nordmark (S), Bodens kommun och Hans Stålnacke, vd för Bodens Energi, håller upp den nya loggan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!