På torsdag morgon anmälde en skoterfirma på Murjeksvägen i Vuollerim att fyra snöskotrar hade stulits. Polisen fick också in anmälan från en privatperson som blivit bestulen på sin släpvagn.

På torsdagskvällen grep polisen två män i anslutning till att två av de stulna snöskotrarna hittades i Harads. Männen är misstänkta för delaktighet i stölden.

På fredagsmorgonen fick polisen in ett tips från en privatperson. Denne hade sett en bil med släp, lastat med skotrar, i trakten av Unbyn. Tipsaren tyckte att det var något konstigt med sättet som bilen kördes på och slog larm till polisen.

Polispatrullen som ryckte ut hittade personbilen med släpet vid Rödbergsfortet. På släpet stod två snöskotrar och en cross. Släpet var falskskyltat. Poliserna grep en man och en kvinna i närheten. De är misstänkta för stöld av snöskotrarna och crossen som stod på släpet.

I samband med gripandena har polisen gjort beslag av bland annat stöldgods, brottsverktyg och narkotika.

Enligt polisen pekar mycket på att en eller flera av de fyra personerna har gjort sig skyldig till inbrott och stöld i ett fritidshus i Vuollerim.

Åklagare har beslutat att anhålla de fyra personerna.