De går på ekonomiprogrammet och det var självklart för dem att jobba tillsammans, eftersom de samarbetat mycket tidigare på gymnasiet.

– Vi har trivts bra med det och hade samma ambitioner och målsättningar med UF-året, säger Carolina Westin, som har rollen som VD.

Julia Brännström har ansvaret för ekonomin och säger att de ville lyckas så bra som möjligt och skapa något som de kunde känna sig nöjda med.

Artikelbild

| Julia Brännström planerar att studera vidare, men funderar på om hon ska vänta ett år och jobba.

– Ett av våra mål var att ta oss till SM-final och det har vi lyckats med. Så det är vi nöjda med.

På UF-mässan i Norrbotten fick de fyra priser. De vann både Årets tjänst och Årets digitala UF-företag. Det är i Årets tjänst som de har gått vidare till final, som avgörs 6-7 maj i Stockholm. Förutom förstaplatserna vann de också andra pris i ”Årets UF-företag” och ”Årets affärsplan”.

De visste att de villa skapa en digital tjänst för att nå en stor räckvidd och kände att det gav stora möjligheter. Från början var det inte tydligt vad tjänsten skulle bestå av, men i och med att de själva går sista året och är på väg att ta steget ut i vuxenlivet så avgjorde de egna behoven deras val.

– Vi insåg att vi inte hade så mycket information om allting, säger Carolina Westin.

Artikelbild

| Carolina Westin vill studera vidare. Det lutar åt handelshögskolan i Stockholm.

Deras hemsida är mycket ambitiös. De har gjort intervjuer med många studenter från olika utbildningar. Intervjupersonerna är olika studentambassadörer från olika universitet.

– Vi tycker det är en viktig del att man som ungdom kan få en inblick i hur det är att studera.

De har också sammanställt information om boende, försäkringar och inköpslistor samt ekonomi, studieteknik och nöjen. Så nu har de bunkrat upp med recept inför studentlivet.

Carolina Westin planerar att börja plugga direkt till ekonomikandidat och ska söka till handelshögskolan i Stockholm.

Julia Brännström vill plugga vidare, men tror att hon ska vänta ett år och jobba. Hon har redan extrajobb.

– Det är samma för mig, ekonomikandidat i Stockholm eller Uppsala. Det känns som att man vill flytta en bit bort och testa nya grejer.

Vad har ni fått för respons på Go Student?

– Bra, både från användarna, ungdomarna, och från företag som vill synas, säger Carolina Westin.

Det år så de finansierar sidan genom annonsintäkter. Deras hemsida lanserade i november och hittills har de haft 3000 användare.

Julia Brännström berättar att de har en vinstmarginal på omkring 85 procent.

– Det är ett ganska stort överskott.

Enligt henne hade de räknat med det i och med att de har så låga kostnader. De har inte heller tagit ut lön på samma sätt som i ett eget företag.

Vad ska ni göra med vinsten, fortsätta med sidan?

– Ja, vi funderar på att ha kvar den vid sidan om som ett eget företag, säger Julia Brännström.

Är det bra med ung företagsamhet på skoltid?

– Jag tycker att det har varit mycket bra. Man utvecklar så många andra saker, som man kanske inte gör i vanliga skolan. Man får göra något på riktigt och det är du själv som har ansvaret för att det blir gjort, säger Julia Brännström.

Det har också hos dem båda väckt viljan att driva eget. De tycker året har varit roligt och lärorikt.

De rekommenderar ekonomiprogrammet eftersom det är en bred utbildning och ger möjligheter till jobb. När de tar studenten kan de titulera sig gymnasieekonom.

– Dessutom får man med sig privatjuridik, som man alltid kommer behöva ha med sig, säger Carolina Westin.