Dags för träningshelg i Gällivare

Till helgen kan alla träningssugna fylla på med energi och drivkraft i höstmörkret – när Träningsfesten arrangeras.

Det är tredje året i rad som Träningsfesten arrangeras i Gällivare.

Det är tredje året i rad som Träningsfesten arrangeras i Gällivare.

Foto: Träningsfesten

Gällivare kommun2019-10-04 16:31

Det är tredje året i rad som träningskonventet arrangeras i Gällivare. Under två dagar hålls sju föreläsningar och 24 olika träningspass. Tanken är att det ska finnas något för alla.
– Man ska kunna komma om man tränar jättemycket och om man typ aldrig har tränat. Vi vill att det ska vara en plats där man kan gå på alla pass för att man vill ha det tufft, eller på en föreläsning här och ett litet pass där, säger Amanda Matti, som står bakom helgens evenemang.

I årets upplaga dyker några nya instruktörer upp och andra kommer tillbaka. En favorit från förra året, kirunapolisen Emil Kågström, entrar festen även det här året. 
– Han kör ett pass som heter Thin blue fys, ett polisinspirerat, hårt, fyspass. Det var jätteuppskattat förra året så han kommer tillbaka, säger Amanda Matti.

Förutom hårda träningspass kommer det också finnas meditation, yoga och dansklasser. Samt föreläsningar om både kost och emotionell styrketräning. Bland annat samarbetar Träningsfesten med Spira som anordnar en föreläsning med äventyraren Aron Andersson.
– Våran tanke när vi sätter ihop pass och föreläsningar är att det ska vara ett helhetskoncept, det ska inte bara vara att kom och mata och svettas i 24 timmar utan det ska vara hälsa i helhetsbegrepp, säger Amanda Matti.

Inför helgen har 150 biljetter blivit sålda.
– Våran förhoppning är att folk ska komma och ha det roligt. Att stå i dörren när folk är på väg hem och se att de är euforiska, det är den känslan vi vill åt.

Utbudet är brett, allt från kostföreläsningar till polisfys.
Utbudet är brett, allt från kostföreläsningar till polisfys.
Karta: Quality Hotel Lapland
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!