Kvinnan står under åtalad för flera brott. Bland annat rån, fyra fall av stöld men även för våld och hot mot tjänsteman med mera.

Det allvarligaste brottet, rån, består av att kvinnan misstänks för att ha stulit ett cigarettpaket till ett värde av 58 kronor från OK Norrbotten. Händelseförloppet är att hon har attackerat två kvinnor. I en ambition att komma åt cigarettpaketet har den åtalade greppat, vridit och slitit i en kvinnas händer och utdelat ett knytnävsslag i bröstkorgen på en annan kvinna.

En annan gång har den misstänkte stulit ett cigarettpaket, den här gången på Coop i Piteå. Vid tillgreppet har kvinnan sagt "släpp, annars slår jag". Det här inträffade i september förra året.

Hon har även hotat och spottat mot poliser. Kvinna misstänks även ha angripit en tjänsteman hos Kriminalvården genom att spotta och knuffa personen.

Kvinnan har nu tillbringat en månad på en rättspsykiatrisk undersökning och under måndagen fortsatte huvudförhandlingen.

Rättens ordförande meddelade resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen genom att meddela att den 24-åriga kvinnan var allvarligt psykiskt störd vid de åtalade gärningarna och hon är det alltjämt vilket i det flesta fallen betyder att det råder ett fängelseförbud.

Kvinnan protesterade och sade att hon inte alls är psykiskt störd. Domstolen meddelar dom om en vecka.