Gänget har sista åren hållit till på Gruvbergets fina friluftsområde där det finns fina grillplatser och vindskydd. Bakom grillplatserna står skotrarna startklara att köra iväg när någon vill åka en tur på området i det vackra och soliga vädret. Roger Häggström, Vuxenskolans chef i Boden, fick slänga på många parisare på murikkan.

-Det brukar gå åt rätt mycket korv. Det är Petterssons Chark som skänker korven vilket vi är jätteglada för. Varje år frågar de funktionshindrade om det blir någon utflykt. Det är verkligen något som uppskattas och allting görs helt ideellt, säger Häggström.

Rätt skoter

Artikelbild

| Chefen. ”Det är 19 året vi kör. Den här utflykten kan varken vi eller de funktionshindrade med personal vara utan varje år,” säger Roger Brännström

På en bänk vid brasan sitter Tomas Olsson tillsammans med Vuxenskolans Lena Juntti och småskojar med varandra. Privata företagare ställer upp frivilligt med sina skotrar. Tomas Olsson tycker att Lenas man Per som kör honom har rätt märke på skotern. Han har en Polaris.

– Han har inte en Yamaha och det var tur, för då hade jag inte åkt, säger Tomas.

Han får sitta på skotern och inte i skoterpulkan vilket han gillar.

–Det är roligt att åka skoter och äta korv här.

Artikelbild

| Mysigt. Lena Juntti, Vuxenskolan i Boden skojar med Tomas Olsson. "Jag gillar utflykt."

Samma tycker kompisarna Mikael Grenholm och Kjell Pettersson som åker tillsammans i skoterpulkan. Kjell får åka en sväng till fast han precis åkt.

–Det är jättebra att de får komma ut i naturen. Vi hade så väldigt tur med vädret idag, säger Gun- Britt Samuelsson, anställd på ett gruppboende.

Artikelbild

| Åt grillat. Det gjorde Irene Marklund och Rosali Lindgren.

–Nämen det har vi väl varje år. Vi har ju kört i nitton år, säger Roger Häggström, Vuxenskolan.