Vem kan matcha Norrköping?

Här är den solklare guldfavoriten.

Norrköping jagar ett nytt guld.

Norrköping jagar ett nytt guld.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-08-04 16:20

I dag gjorde regerande mästaren i SBL herr Norrköping Dolphins klart med sin fjärde importspelare när återvändaren LaDarien Griffin valde att skriva på efter en säsong i Finland.

Det är bara att buga och bocka för den satsning som Norrköping gör. Det här innebär att klubben kommer ha en värderotation på fyra importspelare och fyra landslagsmässiga spelare i form av Tim Schüberg, Felix Terins, Nathan Dawit och Elias Desport. I dag är det svårt se någon klubb i SBL kunna matcha det även om flera lagbyggen – bland annat BC Luleås, Borås, Jämtlands och Södertäljes – inte är helt färdiga.

Nej, Norrköping kommer starta ligaspelet i september som solklar guldfavorit. En av de största på sju-åtta år om inte det dyker upp ett gäng värvarbomber någon annanstans. Det är bara några av Vedran Bosnics Södertäljelag i mitten på 2010-talet som hade samma tydliga favoritstämplar på sig. Så bra ser Norrköpings bygge ut på pappret.

Nej, nu gäller det för de klubbar som har lite pengar kvar på sina konton att matcha mästarklubbens utmaning och steppa upp. Borås borde kunna. Södertälje ska kunna. BC Luleå måste kunna. Norrköping har lag en ny nivå och nu gäller det för konkurrenterna att hänga med på den resan.