Stjärnan närmar sig BC Luleå

Denzel Andersson är på plats i Luleå.

Denzel Andersson.

Denzel Andersson.

Foto: Kent Vikström

Blogg2020-12-20 18:44

BC Luleå har tagit ett stort steg mot att plocka hem stjärnan Denzel Andersson. Den här veckan ska han träna med laget. "Dyker det inte upp något jätteintressant blir det spel i Luleå", säger han.


Det har gått mindre än en vecka sedan den 24-årige landslagsforwarden tvingades lämna italienska Varese efter en turbulent höst.

Men redan i dag är Denzel Andersson på plats i Luleå och de närmaste dagarna ska han träna med laget.

 "Jag måste hålla igång. Luleå är som hemma och det är kul att träffa alla kompisar", säger han.

Men frågan är förstås hur hans basketframtid ser ut? Denzel Andersson bekräftar för Bloggen han redan fört samtal med BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

"Vi har snackat med varandra. Inte konkret om hur ett kontrakt ska se ut men vi vet var vi har var varandra", säger han.

Blir det spel i BC Luleå?

"Jag ska bestämma mig den närmaste tiden. Dyker det inte upp något jätteintressant i Europa blir det spel i Luleå. Jag har redan tackat nej till en förfrågan från en spansk klubb i andradivisionen, det kändes inte rätt för mig."


Just nu är situationen i Europa mycket osäker på grund av coronaviruset och många spelare söker jobb.

"Som läget är i dag får man vara lyckligt lottad som spelare om man har ett jobb. Det är många där ute som inte har kontrakt med någon klubb. BC Luleå känner jag till bra och är en trygg miljö. Jag har varit i klubben i många år och vet vad som gäller. Blir det BC borde jag kunna tillföra saker - det hoppas jag förstås.