Små detaljer, små misstag

BC Luleå föll i jätterysare.

Axel Nordström och Tristin Walley.

Blogg2021-03-08 22:11

Det är väl egentligen inte så mycket att säga om en knapp förlust mot Borås på bortaplan. Inte alls. Men den här sved nog alldeles oerhört mycket.

För att vara supertydlig: BC Luleå gav bort det här med små, små misstag som sammantaget blev gigantiskt avgörande för matchens utgång (förlust 87-92).

Vi börjar i den första halvleken där Luleå spelade prickfritt, hade total koll och ledning med elva poäng med bara 86 sekunder kvar innan pausfikat.

Då tog tränaren Peter Öqvist beslutet att byta ut en lagets bästa spelare Tristin Walley som stod på två foul. Tanken är lätt att förstå - med följderna blev enorma och satte faktiskt prägel på resten av matchen.

I ett huj hade Borås fått kontakt igen och med ett underläge på bara sex poäng i halvtid skrattade förstås hemmalagets coachstab och spelare hela vägen till omklädningsrummet.

De hade helt enkelt fått en oväntad festinbjudan som inte gick att säga nej till.

Resten av matchen blev en enda lång kamp där Borås hela tiden kändes lite hetare - väl medvetet om att laget fått ett nionde liv.

Två minuter in i den fjärde perioden kom nästa smäll för Luleå när Axel Nordström drog på sig sin andra osportsliga foul, skickades av banan och Borås kunde göra ett miniryck till 76-70.

Med formstarke Nordström i omklädningsrummet blev uppförsbacken brant men Luleå gjorde ett sista kraftsamling, kom nästan ikapp vid 83-84 men missade layups av Adam Rönnqvist samt Jonathan Arvidsson i oerhört viktiga lägen och lågprocentigt straffkastskytte av Steven Davis blev till sist lite för mycket att hantera mentalt.

Nej, summan av allt blev till sist att Luleå gav bort ett jätteläge att ta sin tredje raka seger men sammantaget en bra match mot ett oerhört formstarkt Borås. Och hade någon sagt till mig att BC Luleå skulle vinna två av de tre senaste matcherna där motståndet varit Södertälje, Jämtland och Borås hade jag inte trott den personen.