Polisen söker kvinnligt vittne – ska ha hjälpt offret

Polisen söker vittnen till den grova våldtäkten i en gångtunnel tidigt på lördagsmorgonen i Luleå. "Vi vill speciellt komma i kontakt med en kvinna som har hjälpt målsägaren", säger kriminalkommissarie P-O Andersson.

Det var här, under Varvsleden, som en ung kvinna misstänka ha blivit våldtagen tidigt på lördagsmorgonen.

Det var här, under Varvsleden, som en ung kvinna misstänka ha blivit våldtagen tidigt på lördagsmorgonen.

Foto: Amanda Liikama

Luleå2020-09-14 13:15

Anmälan om en misstänkt grov våldtäkt inkom till polisen klockan 02.42 på lördagen. En gångtunnel under Södra hamnleden har under natten mot lördag varit avspärrad och en patrull med kriminalhund har sökt av platsen. Tekniker har även undersökt platsen.

Enligt uppgifter har en ung kvinna utsatts för en grov våldtäkt av flera gärningsmän. Polisen meddelade under helgen att förhör har hållits men att det för stunden inte finns någon misstänkt för brottet.

Avspärrningarna vid gångtunneln hävdes under lördagsmorgonen.

Offret har undersökts och nu vädjar polisen till allmänheten. Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha sett någon mellan klockan 01 och 02 natten mellan fredag och lördag.

– Vi vill speciellt komma i kontakt med en yngre kvinna som enligt uppgifter har hjälpt den utsatta kvinnan. Vittnet ska ha tagit hand om offret och fört henne tillbaka mot nöjesstället O´Learys, säger kriminalkommissarie Per-Olov Andersson.

Han säger också att man vill komma i kontakt med så många som möjligt som var på plats vid den aktuella tiden.

– Vare sig man har sett något eller inte är värdefull information för oss. Jag uppmanar allt som har något att berätta att ringa 114 14, säger Andersson.

Enligt Per-Olov Andersson har kvinnan undersökts av sjukvården och det har även hållits ett kortare förhör med målsägaren.

Ärendet är just nu åklagarlett.

Kriminalkommissarie Per-Olov Andersson söker vittnen till den misstänkta grova våldtäkten.
Kriminalkommissarie Per-Olov Andersson söker vittnen till den misstänkta grova våldtäkten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!