Önskas: En spelare som kan göra skillnad

Luleås kamp mot klockan

Blogg2020-09-13 11:19

Vi får väl ändå hoppas och tro att BC Luleå kommer loss med sin tredje och sista importvärvning innan september blir oktober. Om inte så blir fallet kommer tränaren Peter Öqvist att sitta med mindre än tre veckors träning med full trupp innan ligastart och det vore minst sagt olyckligt med tanke på att en och annan toppkonkurrent gnuggat på med sina lag i sedan någon vecka tillbaka.

Nåväl. Det ska säkert lösa sig men den stora utmaningen för BC Luleås ansvariga kommer bli att hitta bra kvalité till bänken nu när policyn verkar vara att inte plocka in en fjärde import.

Då står vi där med svenska spelare och av dessa finns inte många som möter de krav och den standard som krävs för att göra ett topplag bättre. Den saken är klar.


För det första: Det bör vara en spelare med storlek – utan tvekan två meter eller längre. Det gör fönstret ännu lite snävare.

För det andra: Det här ska inte vara någon se-och-lära-snubbe. Nej, det handlar om 17-22 stabila minuter. En spelare som då och då kan starta men oftast är tidigt byte från bänken.


Ni fattar. Det är inte kreti och pleti som ska in och då är valmöjligheterna ruggigt små. Jag påstår inte att jag har järnskoll på varenda svensk spelare som står utan kontrakt men efter en snabb översyn av marknaden landar jag i ett namn: 

Carl Engström. Den landslagsmeriterade jätten på 216 centimeter står, i alla fall vad jag kan se, fortfarande utan klubbadress och kanske vill skåningen hitta en stabil organisation att verka i efter några år av hattande mellan olika klubbar. Engström skulle kunna göra skillnad från dag ett.

Troligtvis är dock Engströms prislapp lite för hög, det har jag respekt för. Men nog vore det värt en snabbkoll i alla fall.


Funkar inte den kanske BC Luleå måste tänka om och fynda/chansa på USA-marknaden. Självklart finns det spelare där ute som är redo att visa upp sig för 1700 dollar i månaden.

Hur som helst går BC Luleå en kamp mot klockan. Det börjar helt enkelt bli dags att fylla upp truppen med tolv spelare som är redo att starta säsongen 2020/21.