Omgångens tips

Det blir hett i Borås.

Basketbloggen2021-11-07 20:19

Fyra friska matcher över två dagar står på menyn och blicken ska nog allra mest fästas mot västkusten där det lär bli hetare än hett.


Måndag 8/11

Borås-Norrköping                                  2

Det ska bli oerhört intressant att se vd rysarsegern mot Jämtland gjort för svajiga Borås självförtroende. Massor antagligen. Men räcker det mot Norrköping? Nja. En förutsättning måste vara att Skyler Flatten är tillbaka i spel. Grundtipset är att mästaren fixar det här i en nagelbitare.


Fryshuset-Köping                                   2

Ni vet redan hur det här ska sluta. Tyvärr.

Tisdag 9/11

Umeå-Södertälje                                    2

Västerbottningarna är nere i en djup svacka med sex raka torskar och två orsaker till det är Cole Welles skada och DeMarco Dickersons ickeform. Södertälje får här en chans att gnugga på detaljer och hitta tillbaka till de spel laget visade upp i början av ligaspelet.

Nässjö-BC Luleå                                     1

Det här blir superintressant. Luleå har bara en seger mot värdemotstånd den här säsongen (Södertälje) och förlorade hemma mot Nässjö efter en kollaps i andra halvlek. BC är bättre nu. Nässjö har stått och stampat. Men till sist landar jag ändå i att hemmaplan och Nässjös returstyrka blir avgörande faktorer i en rysarmatch.