Ny tvätthall i Boden - tredje Tvätta i länet

Bilbolaget ska sätta upp en ny tvätthall i Boden bredvid sin tankstation. Tvätthallen som blir cirka 100 kvadrat ska stå klar i slutet av oktober. Anläggningen har en så kallad "roll-over tvätt", som både tvättar och torkar i en och samma maskin.

Här efter Sturegatan vid Tankas station byggs en ny tvätthall som ska driftas av Bilbolaget.

Här efter Sturegatan vid Tankas station byggs en ny tvätthall som ska driftas av Bilbolaget.

Foto: Lena Leffler

Boden2020-08-12 10:00

Just nu är det aktuella byggområdet uppgrävt vid Tankas anläggning efter Sturegatan, ett stenkast från Bilbolagets bilverkstad. 

– Vi har fått godkänt bygglovet i Boden och det är ett separat fastighetsbolag inom koncernen som sköter byggt. Målet är att ha anläggningen i drift under oktober månad.

Tvättanläggningen som byggs kommer att bli på 100 kvadrat och rymmas bredvid tankstationen.

– Vi har miljövänligt kem och vårt reningsverk ska ta hand om det mesta av slammet som frigörs när man tvättar en bil.

Tvätthallen kommer att vara i Bilbolagets regi. Sedan tidigare är det påbörjat ett bygge även i Piteå där man kommit längre än i Boden. 

– Vi var först med tvätthall i Luleå. Den har funnits några år.  Bilbolaget har ju målet att vara en fullserviceanläggning med drivmedel, tvätt och bilverkstad, säger Kauko Nurmi, tank- och tvättansvarig vid Bilbolaget Norrbotten.

Enligt Nurmi så räknar man med att Bodenanläggningen ska kunna komma upp i 10 000 biltvättar årligen.

– Majoriteten blir externa kunder. Vi öppnar tvätthallen framförallt för bodensarna som vi räknar blir våra kunder. Bilbolaget har också viss del hyrbilar som även kommer att tvättas i anläggningen.

Tvätthallen kommer att vara öppen dygnet runt.

– Kunderna får betala med carpaykortet eller vanligt betalkort när man tvättar bilen. Vi har olika tvättprogram utifrån kostnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!