Sista söket efter Mikael innan snön kommer

Nästa helg planerar Missing People Norrbotten drar ihop ett sökgäng för att leta efter försvunne Mikael Simonsson inför vintern. Söket kommer att ske i trakterna av Notsel. "Vi har tagit kontakt med anhöriga, säger Christer Lindbäck, Missing People.

Boden 15 oktober 2021 18:00

Nästa lördag, den 23 oktober är spikad men tid och plats meddelas nästa vecka på de anhörigas facebookssida "Försvinnande Mikael Simonsson". Det är Mikael syster Helena Strömgren som vädjar om hjälp i sökandet.

– Vi anhöriga och Missing People vore otroligt tacksamma om några frivilliga vill hjälpa till att söka denna dag, skriver Helena Strömgren.

Sista stora söket var i oktober förra året drygt tre månader efter Mikaels försvinnande. I våras sökte också 15 personer i Notselsområdet och i somras så genomsöktes Flarkån i båt med en undervattenscanner.

– Det gav ingenting. Det är så pass mycket svängar, krökar i Flarkån så om Mikael hade fallit i vattnet så har han inte kunnat fara så långt för det är så mycket hinder på vägen, säger Christer Lindbäck.

Vid söket nästa helg kommer Missing Peoples egna insatsledare och patrulledare och de frivilliga personer som ansluter. 

– Det blir ingen skallgångskallelse utan personer kallas via anhörigas facebooksida som har ett stort nätverk. Det är många som är med i gruppen som varit med på söken och vet hur det går till. Då slipper vi insatsledare handleda utan kan leta själva också och det blir bra kvalité på söket, säger Lindbäck.

När det gäller området, så blir det trakterna kring Notsel där Mikael Simonsson försvann som är aktuella fortfarande.

– När vi startar sök så börjar vi i närheten där den försvunne senast sågs och jobbar oss utåt för att beskriva det på ett enkelt sätt. Vi är väl i ytterkanterna nu. Om vi får en indikation eller tips kan det givetvis förändras var man söker men det har varit väldigt dåligt med sånt i det här fallet.

– Vi har en bra dialog och samarbete med polisen och får den information som de anser att vi behöver för att kunna göra en bra insats. Polisen hjälper oss med det man kan och ger oss rätt verktyg. Polisen vill ju också lösa det här fallet, säger Lindbäck.

Även om anhöriga begärt att den försvunne Mikael Simonsson ska dödförklaras så ger inte Missing People upp sitt fortsatta letande.

– Vi letar så länge anhöriga vill och så länge det finns förutsättningar. Där är det ingen förändring för vår del, säger Christer Lindbäck, Missing People Norrbotten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Försvunne Mikael

Tv-programmet "Efterlyst" tar upp Mikaels försvinnande: "Vi hoppas på avgörande tips"

Försvunne Haradsbon på väg att dödförklaras • Systern: "För oss blir det inget riktigt avslut förrän Mikael hittas"

Fler områden genomsökta i jakten på försvunne Mikael

Anhörigas kritik efter kroppsfyndet: "Vi var rädda att det var Micke men ingen ringde oss"

Missing People ska söka efter Mikael i helgen

Visa fler
Läs mer!
Fastighetsaffärer

160 kvadratmeter stort hus i Boden sålt för 2 225 000 kronor

Bodens nya samhällsbyggnadschef utsedd: "När det händer något stort i länet vill man vara med"

Bokoop går vidare – avser bygga studentbostäder

BrickHouse tar nästa steg mot byggplaner

Efter barnmorskans inlägg – startade insamling till julgåva åt personalen: "Vi är många som uppskattar det jobb som de gör"

Visa fler