Mikaels anhöriga: "Vår största rädsla"

Elina Sundqvist, systerdotter till Mikael Simonsson, säger: "Våran största rädsla är att han aldrig kommer att hittas".

Anhöriga, polis och Missing people har sökte efter Mikael Simonsson, utan att hitta honom.

Anhöriga, polis och Missing people har sökte efter Mikael Simonsson, utan att hitta honom.

Foto: PRIVAT

Boden2020-09-26 05:00

Mikael Simonssons anhöriga hade inte informerats om att polisen i nuläget avslutat sina sökinsatser och chockades av beskedet.

– Våran största rädsla nu är att han faktiskt aldrig kommer att hittas, att allt läggs ned och att man slutar att leta. Att Mikael blir en av de människor som aldrig återfinns, säger Elin Sundqvist.

Därför vädjar hon till människor att ställa upp och leta på sökinsatsen som Missing people organiserar den 10-11 oktober i Notsel.

– Så att vi får ett svar på vad som har hänt innan snön kommer. Vi har som tiden emot oss. Ju mer tid som går desto svårare blir det för oss att hitta honom, säger Elin Sundqvist.

Hon poängterar att om de blir många som söker så ökar chanser att hitta något avgörande.

Inledningsvis efter Mikael Simonssons försvinnande kom människor och deltog i sökinsatserna, men allt eftersom tiden gick droppade folk av och till slut var gruppen så liten att det inte gick att organisera eftersök.

– Med tanke på hur stort området är och hur terrängen ser ut så är det ingenting man gör med så få personer, säger Elina Sundqvist och fortsätter:

– Därför har vi inte kunnat söka av färdigt. Det hade vi ju önskat att man hade kunnat göra mycket tidigare än nu i oktober.

Hon säger att om man nu hittar något i samband med Missing peoples stora insats, om det så bara är ett litet spår, så kan det vara tillräckligt för att polisen ska kunna gå vidare.

– Då kan de inte sluta att söka. Det polisen har emot sig är att de inte har något att gå på.

Mikael Simonsson har varit försvunnen sedan den 11 juli.
Mikael Simonsson har varit försvunnen sedan den 11 juli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!