Landslagsspelaren om BC Luleås intresse

"Vi ska höras igen om två veckor."

Alexander Lindqvist om framtiden.

Alexander Lindqvist om framtiden.

Foto: TT

Basket2020-07-30 16:37

Bloggen har under våren rapporterat om BC Luleå intresse för landslagsmannen Alexander Lindqvist som började redan i april med ett samtal från tränaren Peter Öqvist.

Nu har klubbens intresse tagit sig till nästa nivå sedan klubbdirektören Lars Mosesson i söndags hade ett första snack med den 29-årige forwarden som den förra säsongen spelade i den spanska andraligan.

"Ett bra samtal. Det första Mosesson sa var "nästa säsong kan vi ha ligans gnälligaste spelare i laget. Du och Axel Nordström", säger Lindqvist med ett garv.


Vad kom ni fram till?

"Jag ska se över om det finns något för mig i Europa – jag vill hemskt gärna ge det en chans till. Vi ska prata igen om två veckor. Då vet jag mer."


Hur ser intresset ut från Europa och andra klubbar i SBL?

"Jag har fått en skambud från en spansk klubb, det tackade jag nej till även om jag är beredd att gå ned i lön för att ta mig ut en gång till. I Sverige har jag tackat nej till Södertälje och Jämtland, Det är allt."

Tror du BC Luleå har muskler att erbjuda ett bra kontrakt?

"Absolut. Sedan har Luleå ett rykte om sig att vara proffsigt och fixa allt runt omkring basketen på ett jättebra sätt. Det är viktigt för mig om jag flyttar med hela familjen."