Blytunga beskedet - collegestjärnan bryter kontraktet

Ckukwuka lämnar - utan att ha spelat en enda match.

Peter Öqvist och Håkan Larsson.

Peter Öqvist och Håkan Larsson.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Blogg2021-08-12 21:29

Allt såg ut att rulla på ganska bra för BC Luleå i sitt värvararbete men under torsdagskvällen kom ett blytungt bakslag. Collegesvensken Kene Chukwuka, 26, bryter kontraktet med klubben utan att ha spelat en enda match.

Tufft med tanke på att Chukwuka var ämnad för en nyckelroll kommande säsong.


Varför den 206-centimeter långe forwarden lämnar går inte att utläsa från BC Luleås meddelande i sociala medier men det troliga är att Chukwuka hade en utlandsklausul i kontraktet som han väljer att utnyttja.

Det betyder att även om Maciej Lampe, eller en importspelare, plockas in i laget kommer BC Luleå att sitta på en mycket tunn rotation av kvalitetsspelare i jämförelse med klubbar som Nässjö, Jämtland, Borås och Norrköping som har åtta-nio kroppar att gå tunga minuter i värdematcher.


Jag utgår därför från att BC Luleå redan nu scannar av marknaden för att hitta Kene Chuwukas ersättare. En variant och ett geografiskt enkelt drag vore att kontakta Anton Kobylak-Berglund som flyttat tillbaka till Luleå igen. Men det är bara en vild spekulation från min sida.


Vilken väg BC Luleå går kommer hur som helst Maciej Lampes beslut att avgöra. Sajnar han kan klubben plocka en import istället för Chukwuka. Där finns det fortfarande många spelare på marknaden. Nobbar svensk-polacken lär tränaren Peter Öqvist välja en import istället för honom och då måste det bli en svensk som ska in - och att hitta kvalité där låter sig inte göras i handvändning.