Insändare Att man samarbetar mellan partierna är mycket bra, i Gällivare nu samarbete mellan Vänstern, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Att diskutera fram bra lösningar för Gällivareborna är bra. Göra så att Gällivare blir en så bra och trygg ort som möjligt. Att tre personer delar på jobbet som kommunalråd låter också som en bra idé. Så långt allting bra.

Men att alla tre ska ges kommunalrådslön under hela perioden? Det är helt enkelt skandal! Precis som alla andra förtroendevalda, är det en ”normal” arbetsinkomst som borde gälla, typ förlorad inkomst. Det är ett hån mot pensionärer och vanliga löntagare med dessa skyhöga politikerlöner! Även om man säger att man ”sparar” in pengar genom omorganisation i olika nämnder, så kan man inte komma ifrån, att man skulle spara ännu mer om man gör som man borde= förlorad arbetsinkomst. Det är väl inte meningen att man ska bli rik av våra skattepengar, dina och mina. Inte undra på att politikerföraktet ökar.

Ett kommunalråd i taget, som bestämts, och det lika med EN kommunalrådslön. Lite extra betalt under ”sitt” år. Något annat är inte möjligt och sänder helt fel signaler till skattebetalarna i Gällivare. Arbetarpartier ska föregå med gott exempel? Eller är den tiden förbi?