Idén väcktes när enhetschefen Kaisa Sandström var på en utbildning i Stockholm.

– Vi pratade om vikten av att synas och jag tänkte på alla samtal man får från anhöriga och andra, om att det aldrig händer något på Kaitumgården. Jag har varken Facebook eller Instagram själv men tänkte att nu jäklar ska jag testa ett litet projekt och fixa Instagram åt Kaitumgården, säger hon.

Den 22 maj 2018 publicerades den första bilden på Kaitumgårdens instagramkonto.

Artikelbild

| På sitt Instagramkonto visar Kaitumgården bilder ur vardagen. Äldreboendet har 365 följare som kommenterar och gillar bilderna.

Kontot sköts huvudsakligen av Kaisa Sandström och boendesamordaren Lena Bergqvist, och sedan dess har det uppdateras kontinuerligt. Bilder på sjungande ungdomar på besök och bakning av smarrigt fikabröd varvas med bingospel, kramar och utflykter med korvgrillning till Talvatissjön.

– Det har verkligen förändrat attityden hos folk. Vi får mycket uppskattning för det vi gör, säger Kaisa Sandström.

Kaitumgården har nu 365 följare och många anhöriga lämnar uppskattande kommentarer.

– Jag kan tycka att de viktigaste bilderna inte är från aktiviteter utan kommer från de små sakerna. Personal som ger fotvård. Eller att man bara sitter i soffan och resonerar, säger Kaisa Sandström.

Artikelbild

| Kaisa Sandström och Lena Bergqvist sköter Kaitumgårdens Instagramkonto.

Kaitumgården är noga med integriteten när de lägger ut bilder.

– Alltid när det flyttar in någon hos oss så har vi som rutin att fråga om det är okej att bilder på personen får visas. Vissa kan tala för sig själv och andra har anhöriga. Men vi visar alltid bilden och frågar om det är okej att vi lägger ut den, säger Kaisa Sandström.