Två män sitter anhållna, en misstänkt för mordförsök den andre för medhjälp till mordförsök. En 22-årig man knivhöggs under natten mot söndagen mitt i centrala Luleå.
– Gärningsmannen träffade honom på vänster sida, just nedanför hjärtat, säger Henry Wälitalo som var förundersökningsledare under söndagen.
Två män sitter anhållna, en misstänkt för mordförsök den andre för medhjälp till mordförsök.

Bistro bar och brygga
Det var en dispyt mellan männen som föranledde knivdådet. Dispyten startade redan på restaurangen Bistro bar och brygga där de tre männen roade sig under kvällen. 22-åringen lämnade restaurangen och gick mot Storgatan. I korsningen mellan Storgatan och Nygatan träffade han de två misstänkta gärningsmännen.

Allvarliga skador

Artikelbild

En av dem tog fram en kniv och högg 22-åringen nedanför hjärtat. Ytterligare ett hugg utdelades men utan att träffa. Klockan var då 02.50.
22-åringen fördes med ambulans till Sunderby sjukhus med allvarliga skador.
– Hans skador är inte livshotande, säger Henry Wälitalo.
Polisen har inte hittat kniven som gärningsmannen använde.
– Vi har letat efter en fällkniv men den har vi inte hittat, säger Henry Wälitalo.

Misshandlad


De vill nu få in tips från allmänheten  rörande kniven och själva händelsen. Både iakttagelser på restaurangen och på brottsplatsen.
De två männen som sitter anhållna är båda Luleåbor som är födda 1983. Även den skadade mannen är Luleåbo.
Brottsrubriceringen är i nuläget mordförsök men den kan komma att förändras.
Bara en halvtimme efter knivdådet inträffade ytterligare en våldsam händelse i centrala Luleå, bara ett stenkast från brottsplatsen. En man blev då misshandlad av för honom okända personer. Mannen skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Polisen uppger att det inte handlar om samma gäringsmän.