Ja, i årets uppsättning sprids kärleksviruset med alla otillåtna medel. Inte minst sedan haradshövdingen, Micke Andrén, tvingas fly från bygden för att flera vill åt hans makt och pengar.
Månggifte
Flykten lämnar fältet fritt för Edeforsmaffians ledare Madonna, Anna Bergström, och hennes stab och hövdingens exfru Lena, Susanne Jansson. Lena vill skapa världsfred och sprida kärlek och hoppas på månggifte i andra vågen. Vilken lysande idé. Varje kvinna får flera män och på så vis löser glesbygden ungkarlsproblemen och skapar tillväxt.
Lena köper bröllopsvaccinet som kokats ihop av pälsängeln, Berthel Wiklund, som hoppas på mycket bra "business". Han tänker nämligen både sälja vaccin och virus. Madonna vill få monopol på bröllopsvaccinet men har inte räknat med att falla för PLO-ledaren, Flank Plostata, som har ett talfel som spelas av Mikael Midbjer. Han leder byns rikaste förening med flera hundra pensionärer. "En liktig kalakal som fölsökel chalma alla kvinnol" som PLO-ledaren beskriver sig själv. Revygruppen visar på samstämd sång och har skrivit mycket bra sångtexter i överlag i revyn.
Driftig dam
Inte minst den pricksäkra kvinnosången som har textraden;" Vi har charm, vi har mod och med män tålamod. Vi kan lura dem runt vårt finger. För kvinnors sinnen över männen enkelt vinner. Plus också för Terese Renberg i Loves sång liksom till Anna Bergström, otäckt driftig dam, och Mikael Midbjer, en charmig, rolig karl för deras sätt att "spela ut". Herrarna Mikael Midbjer och Berthel Wiklund speeddejtade på PLO-dans och spelade pekfingervals på orgel utan händer. Då skrattade många åt lite lättsam underlivshumor.
Skrattvirus
Haradsrevyn kör i år med mer sång men har ändå en röd tråd genom hela föreställningen. Kroppspråket är också lysande hos många medverkande men repliktempot borde kunna bli lite rappare. Inte minst för att underlätta övergången till de mer svängiga sångnumren som lyfter revyn. Ibland klagas det på att lokalrevyerna inte gör narr av personer eller företeelser på orten. Det gör Haradsrevyn genom PRO, eller PLO. Men för att uppskatta skämten i pensionsmaffiakriget, så måste man nog bo på orten.
Haradsrevyn har ändå lyckats åstadkommit ett skrattvirus som biter sig i publiken. Som bodensare är det svårt att inte ryckas med av den revystämning som lagt sig över byn.