Tipsa oss om nyheter

Tipsa oss om nyhetshÀndelser eller skicka in en nyhetsbild. HjÀlp oss ocksÄ att granska samhÀllet genom att lÀmna nyhetstips.

Har du sett nÄgot vi borde skriva om? Eller har du tips pÄ nÄgot vi borde undersöka? Hör av dig till oss!

Har du sett nÄgot vi borde skriva om? Eller har du tips pÄ nÄgot vi borde undersöka? Hör av dig till oss!

Foto: Thomas Möller

2020-04-21 23:01

Mejla oss dina tips pĂ„ tips@nsd.se eller anvĂ€nd formulĂ€ret nedan. SjĂ€lvklart gĂ„r det Ă€ven bra att skicka med dina nyhetsbilder och filmer.  

Du omfattas alltid av grundlagens kÀllskydd och blir dÄ anonym om du önskar, men lÀmna gÀrna dina kontaktuppgifter sÄ att vi pÄ redaktionen kan komma i kontakt med dig om vi behöver ytterligare information. Dina uppgifter kommer enbart att hanteras av vÄr redaktionella personal och lÀmnas inte ut till nÄgon annan part.

Du som skickar in en bild eller film ger oss tillÄtelse till fri publicering om du inte meddelar annat. Blir ditt tips en nyhet publiceras den i nÄgon av vÄra kanaler inom koncernen samt i videospelaren Youplays nÀtverk.

Vill du tipsa oss via en krypterad tjÀnst helt sÀkert frÄn insyn?

SÄ hÀr fungerar det:
1. GÄ in pÄ websajten: https://norrmedia.newsleaks.se/.
2. Skriv in ditt tips.
3. LĂ€gg till eventuella filer.
4. Skicka.

Som kvitto kommer du sedan att fĂ„ ett 16-siffrig kod som gör att du kan logga in och redigera ditt tips och skicka uppdateringar. Som inloggad kan du Ă€ven kommunicera krypterat med oss pĂ„ redaktionen om ditt tips. Om möjligt – anvĂ€nd privat dator eller mobiltelefon istĂ€llet för till exempel den elektronik din arbetsgivare tillhandahĂ„ller.

Att tÀnka pÄ nÀr du tar nyhetsbilder eller filmar

Om det Àr en nyhetshÀndelse, tÀnk pÄ att inte vara i vÀgen eller störa personal pÄ platsen. Visa respekt och medmÀnsklighet nÀr du dokumenterar hÀndelser, tÀnk pÄ den personliga integriteten. Ta inte bilder eller filma inte personer i nöd - hjÀlp dem i stÀllet. Följ alltid lagen nÀr du tar bilder.