Kultförklarade Piteåbandet tillbaka på scen

De har inte spelat live i Sverige sedan 2012, men i marsär Piteås stoltheter Randy tillbaka på livescenen.

9 februari 2017 11:00

Randy bildades 1992 i hemstaden Piteå och blev snabbt ett av de mer framstående namnen på den då blomstrande svenska skatepunkscenen. Senare i karriären byttes skatepunken ut mot ett mer rockbetonat sound, och efter senaste albumet "Randy The Band" kom ut 2005 har man bara sporadiskt spelat live. Men att bandets kommande spelning på Kägelbanan på Södra Teatern i Stockholm skulle vara någon slags comeback förnekar bandets trummis Fredrik Granberg bestämt.

– Vi har ju aldrig lagt ner, så det är inte som att vi återuppstått för att surfa på nån 90-talsvåg. Vi fick en förfrågan om att göra en spelning som förband, och då kände jag att, nä fan, helvete att vi ska spela förband igen 20 år senare. Så vi bestämde oss för att köra själva, vi kom på idén på en måndag och släppte biljetterna på torsdag, lite sådär semi-impulsivt.

Impulsivt eller ej, giget skulle visa sig vara en vinnande idé. Redan i december såldes de sista biljetterna till spelningen, och ingen är mer förvånad än bandet själva.

– Det small bara till, vi sålde 300 biljetter första timmen så vi blev lite tagna på sängen. Det verkar som om folk har väntat på det här mer än vi själva har gjort (skratt), menar Fredrik Granberg.

Spelningen går av stapeln den 25 mars och blir Randys första spelning som huvudakt på över 10 år. Vad som händer sedan kan inte Fredrik Granberg svara på, men han utesluter inte att framtiden kan bära på fler goda nyheter för Randyfansen.

– Det är ju ganska mycket jobb att repa inför en enda spelning så förhoppningsvis kanske vi kan köra på lite mer den här gången. Det blir inga månadslånga turnéer men kanske lite mer än bara det här. Jag tänker att vi kör den här spelningen och sen ser vi.

Kan det tänkas bli något nytt inspelat material i framtiden?

– En del verkar peppade på att höra något nytt, men det klassiska upplägget med att släppa en skiva och åka på turné känns inte riktigt nödvändigt längre. Vi är tre som bor i Stockholm idag, bara Johan (Brändström, gitarr och sång) bor i Piteå, så vi har ingen replokal och då har det inte blivit av att vi samlats och gjort något. Men jag antar att Stefan (Granberg, sång och gitarr) har skrivit en massa låtar, så visst, varför inte.

Har man ännu inte hunnit införskaffa biljetter till Kägelbanan är man som sagt för sent ute, men tillhör man en av de lyckliga som var ute i god tid utlovar Fredrik Granberg ett gig med Randy i toppform.

– Vi är alltid jävligt hårda mot oss själva, och det är folk från Brasilien, Argentina, Japan, Kanada och allt möjligt som köpt biljett till det här så vi kommer hålla en hög lägstanivå så folk inte blir besvikna. Det blir en jävligt fet punkspelning, helt enkelt.

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Strömshed