Kirunabandets liveshow gör succé på nätet

När avbokningarna började ramla in bestämde sig Kiruna Kickers för att göra en liveshow på Facebook. Då gjorde de sin största succé någonsin.

31 mars 2020 19:20

Coronakrisen påverkar hela musikbranschen och när coverbandet Kiruna Kickers bestämde sig för att ersätta sina spelningar med en livesändning från sångaren Johan Sandströms garage hade de inga större förhoppningar. 

Men efter en vecka hade videon setts nästan 9 000 gånger, nästan hälften av Kirunas invånarantal.

– Det blev ett otroligt gensvar. Vi spelar ändå på stora event, på Kirunafestivalen är det tusentals i publiken men vi har aldrig fått sådan respons och så många kommentarer som nu. Det var riktigt kul, säger Johan Sandström.

 

Kiruna Kickers har mestadels haft privata spelningar och har inte uppträtt publikt på länge. Det visade sig att suget efter att se dem live var större än de anat.

– Det händer så lite, många tv-program ställs in och folk uppmanas att inte besöka pubar. Vi spelar en festfull musik och gav folk möjlighet att kolla hemma i soffan och ta sig en fredagsöl, säger Johan Sandström.

Tittare från Portugal och Thailand hörde av sig och responsen var så stark att bandet bestämt sig för att göra en dubbelt så lång (två timmar) spelning med gäster den 8 maj.

– För mig är det dessutom en liten pojkdröm som gick i uppfyllelse –  att få spela i sitt eget garage, säger Sandström.

Ni är uppskattade live, hur bra är ni Facebook-live?

– Jag skulle säga att vi gjorde det bra. Vi brukar säga att vi inte hör hemma hos en sittande publik, vi ska gärna vara där det är fest och folk är glada i hatten. Så det gick bättre än förväntat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser