Helgtips: Fem liveupplevelser i corona-tider

Livescenen lever i coronakrisen – digitalt. Vi listar tips på talkshow, teater, open mic och musiklektioner på nätet inför helgen.

3 april 2020 09:25

Daglig talkshow:

"Maxida featuring" är Maxida Märaks talkshow på Instagram. Varje kväll livesänder artisten ett samtal med en inbjuden gäst. Inledningsvis har bland annat Janice, Peg Parnevik och Saga Becker medverkat. Vem som är dagens gäst offentliggörs på Instagram samma dag.

Live: Varje kväll, ca 18.00.

 

Musikskola:

Micke Bäckman från John Henry och Ramblin´ Minds är en av länets främsta munspelare och bjuder på sina tips för den som vill lära sig att spela instrumentet. Varje vardag publiceras en ny lektion på Facebook och varje avsnitt avslutas med en låt från bandet John Henry.

Live: 19.30 varje vardag.

 

Liveshow:

Under hela veckan har Bo Sundström bjudit in jazziga gäster som Isabella Lundgren, Frida Öhrn och Ida Sandlund till showen "Live från Orionteatern" som direktsänts på nätet. Under fredagen avslutas veckan med konsert av Bo Kaspers orkester.

Live: 20.00, fredag 3 april.

 

Köksmusik:

Johan Airijokis turné är inställd men Malmfältets Bob Dylan vill ändå spela musik för sina fans och dukar upp till spelning hemma i köket. Kokkaffe, bluesigt vemod och spännande reflektioner bör dyka upp i direktsändningen på fredagskvällen.

Live: 20.00, fredag 3 april.

 

Öppen scen:

Bryggeriets populära "open mic" tvingas till förändringar men arrangörerna håller evenemanget vid liv via en livesänd kväll för de som inte få plats bland de 50 tillåtna gästerna i lokalen. Stammisar är inbokade på scenen och trängseln bör vara lindrig i vardagsrumssoffan.

Live: 21.00, fredag 3 april 

 

Teater:

Göran Forsmarks populära föreställning "Mannen från Malmberget" spelas i Acusticum och livesänds på deras hemsida och Facebook. Tidigare sändningar, med Ronny Eriksson och Ramblin´ minds och Bo Sundström och Mats Schubert, finns kvar på Acusticums hemsida.

Live: 19.00, söndag 5 april.

 

Konsert:

The Baboon show, med Luleåsönerna Håkan Sörle och Niclas Svensson i bandet satsar på att göra en högkvalitativ spelning från studion i Gröndal. Flerkameraproduktion med hög ljudkvalitet utlovas för sex euro, via Black box.

Live: 18.00, onsdag 8 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser