Varför vill du vara med i Norrbottens Lucia 2018?

– Det har alltid varit något jag velat göra. Man får göra något bra för andra och samtidigt sjunga massor. En stor bonus är alla härliga människor som man får träffa, och vi är ett riktigt bra gäng så det här känns superkul!

Vad är det finaste med Lucia-traditionen enligt dig?

– Stämningen med all musik, ljus och gemenskapen.

Varför tycker du att det är viktigt att göra gott för andra?

– Vi alla känner väl till, eller har någon närstående, som drabbats av till exempel cancer. Kan man göra något för att bidra till forskning inom olika områden så tycker jag att det är en självklarhet att göra det. Ingen kan göra allt – men alla kan göra någonting.

Vad gillar du att göra på fritiden?

– Jag har nästan för många intressen för att hinna med allt jag vill göra under veckorna, men det är allt från att träna crossfit till att åka längdskidor och spela innebandy. Dessutom tycker jag om att vara ute i naturen och fotografera, umgås med familj och vänner samt sjunga i kör.

Berätta om ett minnesvärt Luciaminne som du har!

– Det jag kommer på just nu är när min kompis tuppade av mitt under en föreställning och fick bäras ut. I övrigt har det alltid varit både roligt och givande att vara ute och lussa hos äldre som inte själva kunnat ta sig till lokalen där uppträdandet varit.