Detta är ett annonssamarbete

Välj bettingsidor omsorgsfullt- hitta rätt bettingsida 2022

12 april 2022 15:59

Sverige har en avreglerad marknad för betting till skillnad mot grannlandet Norge. I Norge råder fortfarande statligt monopol på spel, även för onlinespel på bettingsidor och casino online. Samtidigt utmanar spelbolag det rådande monopolet i Norge trots stora böter som påföljd. 

I Sverige råder inte längre spelmonopol men spelbolag med svensk spellicens lyder under svensk spellag. Därför kan oegentligheter leda till miljonbelopp i böter. Enligt svensk spellag ska konsumenten kunna stänga av sig själva från bettingsidor genom avstängningsregistret Spelpaus.se.

Efter registrering på Spelpaus ska det inte vara möjligt att spela hos spelbolag med svensk spellicens. När det gjordes tester visade sig att det gick att fortsätta spela vilket ledde till sanktionsavgifter.

Flera fördelar att spela på bettingsidor med svensk spellicens

Spelbolag som erbjuder bettingsidor under svensk spellicens har flera fördelar. Sidor som Bettingsajter recenserar och sammanställer guider om olika sidor för betting, även med svensk spellicens. Vill du veta mer om olika bettingsidor och hur de fungerar? Läs här

När spelbolag har svensk spellicens ställs högre krav på att konsumenten ska skyddas. Bland annat genom att kunna stänga av sig själv vilket är en bra funktion om spelandet tar överhand. 

Vinsterna är även skattefria då spelbolaget betalar skatt i Sverige och måste följa regler och lagar som rör marknadsföring av spel. Vid spel på svenska bettingsidor är även valutan i svenska kronor vilket gör det lättare att kontrollera summorna som spelas för. Spellagen reglar även bonusar och erbjudanden. 

Vad är viktigt vid val av bettingsida?

Många spelare väljer att spela hos spelbolag med svensk spellicens och trots restriktiva lagar finns det ett stort utbud. Mer vana spelare vill ofta kunna följa matchstatistik och kunna se historik. Vissa bettingsidor har mer avancerade funktioner så det går att följa i realtid under matcher.

Både erfarna och nybörjare brukar uppskatta när designen på sidan är enkel och användarvänlig. Allt fler använder enbart mobilen för att spela och det ställer krav på snabbhet och utveckling av mobilversioner för att möta kravet från spelare. 

Livebetting är populärt och många bettingsidor erbjuder snabba uppdateringar som gör att det går att bibehålla spelkänslan. För mer ovana spelare erbjuder olika sidor även möjlighet att lära sig mer odds och hur spelandet går till. Genom att läsa recensioner och guider går det att spela lite mer säkert.

Sidor för betting utan att behöva registrera konto

En del bettingsidor gör det möjligt att spela utan att behöva registrera ett konto. För att bibehålla en säkerhet används BankID för att verifiera sina uppgifter. Registrera ett konto tar tid och det krävs inloggning för att spela. Utan att registrera konto går det snabbare utan att tumma på säkerheten

En del spelare uppskattar även att inte behöva dela med sig av många personuppgifter. Det minimerar även antalet reklammejl och att slippa vara med på olika listor över utskick. 

Den nackdel som brukar anges med att spela utan registrerat konto är att betalningsmetoderna är färre. En del sidor erbjuder inte välkomstbonus om du inte registrerar dig och skaffar ett konto.

Från

Bettingsajter.se