Detta är ett annonssamarbete

Vad gör du om din dator skulle krascha?

24 november 2021 12:20

Självklart vill man inte tänka på om ens dator skulle krascha, men då många av oss är beroende av den dagligen så kan det vara klokt att vara någorlunda förberedd. Förberedelsen innebär olika delar.

De flesta tänker säkert först och främst på att de måste se till att ordna en ny dator, så snart som möjligt. Vilket är förståeligt för de som är beroende av den dagligen. Däremot finns det andra saker som man bör tänka på före det steget. 

– Är din dator skyddad skyddad mot virus, så har du en viss garanti. Då det ofta är virus som förstör funktionen i en dator.

– Har du säkerhetskopierat de data du behöver på ett USB-minne eller på molnet om din dator skulle krascha? Det kan bespara dig mycket tid och bekymmer.

– Var försiktig med vilka länkar du öppnar i meddelanden och på sajter som kan anses vara opålitliga. Till exempel sajter som visar upp olagligt innehåll.

– Var försiktig med externa enheter att koppla in i din dator. Ibland kan det bli störningar mellan programvaror, som sedan leder till andra problem bland annat att datorn blir väldigt seg.

Om det skulle leda till att du måste köpa en ny dator, har du ett litet sparkapital som kan hjälpa till eller det kommer bli ett lån? Till exempel ett sms lån utan uc.

Hur ska du jämföra mellan olika långivare?

Oavsett vad det gäller, så vill väl vi alla komma så billigt undan som möjligt. Varför skulle man vilja betala mer än nödvändigt? Det handlar inte bara om hur mycket, utan också om hur mycket tid man lägger ner på sitt sök. Ju enklare och bekvämare det är för dig att ta ett lån, desto lägre blir dina kostnader.

– Jämför främst den effektiva räntan som du kommer att få för ett specifikt lån. Kom ihåg att i jämförelsen, så ska alla krav från dig vara lika. Som hur mycket du vill låna och hur lång avbetalningstid du vill ha.

– Kommer det finnas chans för dig att göra större avbetalningar de månader du kan?

– Hur viktigt är det för dig om långivare låter dig ansöka direkt från deras webbplats eller om vilka långivare som erbjuder ett snabbt godkännande?

– Det finns många olika typer av lån och långivare på marknaden. Läs noga igenom deras villkor och var varsam på att du inte riskerar att få så hög ränta och övriga kostnader att din amorteringstid kommer att förlängas.

– Fördelen med att ansöka om lån utan uc är att det inte påverkar ens kreditvärdighet, vilket kan vara bra att tänka på om du längre fram befinner dig i en svår situation och du är i behov av att ansöka om ett större lån. Till exempel en ny bil eller en större renovering av huset.

Från

Intelligent Banker